MEDICINSK och HOLISTISK YOGA

Yoga är en mångtusenårig disciplin för balans i både kropp och sinne. Yoga utövas av alla slags människor i olika åldrar och samhällsklasser, oberoende vilken tro eller tillhörighet man har. I Sverige har yogan introducerats på hundratalstals arbetsplatser, i Institutet för Medicinsk Yoga, IMYs regi under åren. Fler och fler människor hittar denna fantastiska form för stressreducering, fysisk träning och personlig utveckling. Yogan har över 435 miljoner utövare och är en av världens mest utövade discipliner, och finns i hundratals olika varianter. 

MEDIYOGA/MEDICINSK YOGA

Det handlar om balans i livet. Du lär dig komma ner i varv och tillåter kroppen och sinnet att slappna av. Du hjälper dig själv att släppa på spänningar och blir lyhörd på din kropp.

MediYoga är för många ett verktyg att ta till för att slippa stress, värk, prestationsångest mm. Med enkla kraftfulla tekniker lär du dig andning, avslappning och koncentration.

MediYoga är utformad för att passa alla oavsett ålder, kön, och rörlighet. Du kan tex sitta på en stol, om du har svårt att sitta på golvet. Även du som är fullt frisk och vältränad kan få ut mycket av denna lugna yogaform. Fokus ligger på andning, kraft och uthållighet, inte på avancerade kroppställningar.

Både MediYoga och Holistisk Yoga har sitt ursprung i Kundaliniyogan. Den påverkar dig fysiskt, mentalt och emotionellt. Evidensbaserade studier har resulterat i att MediYoga numer erbjuds på fler och fler sjukhus och vårdcentraler i Sverige.

 

HOLISTISK YOGA

Riktar sig fämst till personer med olika former av smärta ex. ryggproblem, fibromyalgi, whiplash, migrän etc. Men har lika stort fokus på den emotionella smärtan såsom ångest,depression, stress mm.

Övningarna är enkla och har de ramar som krävs för att de med rörelseinskränkning och smärta skall kunna utöva dessa och samtidigt få hjälp av dem.

Det som skiljer Holistisk Yoga från annan yoga är att det terapeutiska processen är djupgående och får ta stor plats och utrymme. Det psykologiska perspektivet utifrån yogan är oerhört viktigt.

Holistisk Yoga inrymmer alla delar av den mänskliga processen och hjälper oss att se helheten i oss själva. Holistisk Yoga medvetandegör på många sätt, inte bara med intellektet, utan även med kropp, rörelser, bild, symboler, ljud, andning mm.

Man behöver inte vara sjuk för att träna Holistisk Yoga. Alla både friska, sjuka, unga och äldre kan ha glädje av denna lugna läkande yogaform, som lika väl kan tränas i förebyggande syfte.

 

VÅRENS KURSER 2014

Fristående aktiviteter under 2014

Torsdag 9/1 18.15-ca 21.15, 21.45

Yogakväll med temat Detox och Yoga Nidra

Vi börjar det nya året med att rena och rensa våra kroppar och sinnen, genom ett långt härligt Mixyoga pass. Vi utgår från den lugna och läkande Holistiska yogan och lägger in mer kraftfulla övningar emellanåt. Vi fikar, pratar och myser en stund tillsammans också och avslutar det hela med ett skönt Yoga Nidra pass som brukar kallas "vaken sömn". 

Kostnad: 350 kr inkl fika

------

Söndag 2/3 Heldag med Mari Jansson

Under en hel dag gör vi olika kraftfulla yogapass, meditationer och övningar, som tillåter oss att var i oss själva precis så som vi är. Vi bjuder in lugn, stillhet och närvaro. Tillsammans äter vi en härlig vegetarisk lunch och slappnar sedan av, till Gongens helande toner och vibrationer. Vi kommer också att, utanpå kläderna,  ge varandra en mjuk yogisk healing massage. 

Kostnad: 750 kr inkl fika och lunch

Tid: 2/3 09.00-16.00

------

Lör 29/3 Morgonyoga

Skönt kraftfullt Kundalini yogapass som balanserar dig på alla nivåer, följt av en timme lång härlig mantrameditation.

Morgonen avslutas med en god yogisk vegetarisk frukost bestående av hem bakat bröd, yoghurt, müsli, yogi te, cikoria och kaffe. Innan vi skiljs åt samlas vi för en kort meditation. Se mer under fliken Morgonyoga

Tid: Lör 29/3 07.30-10.30

Kostnad: 350 kr

------

Gongbad med Mari Jansson

Torsdag 20/2 18.00-20.00 250 kr inkl fika

------

PROVA PÅ GRATIS V.4

------

Tisdag 11.00-12.15 Senior öppen grupp N/F

Är en lugn form av yoga för dig som är lite äldre eller behöver ta det lite lugnare. Kan utövas både på golvet eller sittandes på en stol. För att tillgodose både dig som är ny och dig som har tränat tidigare startar kursen med grundläggande MediYoga pass, med fokus på andningen. Vi går sedan vidare med andra pass och meditationer. Du som inte längre arbetar och är pensionär på heltid, erbjuds pensionärsrabatt.

Prova på gratis: 140121

Kursstart: 140128 12 gånger ordinarie pris 1400 kr med pensionärsrabatt 960 kr

------

Tisdag 18.30-20.00 Kundalini Yoga öppen grupp F

Det här är en fortsättningsgrupp för dig som har tränat KY/MY tidigare. Vi gör olika Kundalininyoga pass och meditationer för kraft, glädje och balans. Vi varvar lugna pass med några riktigt fysiskt krävande och härliga andnings eller sång meditationer.

Prova på gratis: 140121

Kursstart: 140128 12 gånger 1400 kr

------

Onsdag 11.00-ca13.00 Holistisk Yoga N/F sluten grupp

Den gruppen riktar sig främst till dig med olika former av smärta i kropp och själ, fibromyalgi, utbrändhet, depression, migrän, whiplash, stress etc. Men du behöver inte vara sjuk för att delta i HY, utan alla oavsett bakgrund kan ha glädje av denna lugna läkande yogaform. Om du är intesserad behöver du skriva några rader, eller ringa och berätta lite om dig själv. Du kanske har några speciella behov som kan vara bra att känna till innan.

Läs gärna mer på www.shantiyoga.se

Prova på gratis 140122

Kursstart: 140129 10 gånger 1400 kr

------

Onsdag 17.00-18.30 Mix Yoga öppen N/F

Mix Yoga är nytt för den här terminen och kommer vara en härlig blandning av olika yoga former.Vi gör pass från Kundaliniyoga, MediYoga, Holistisk Yoga, Medicinsk och Holistisk HormonYoga, samt Yoga Nidra.

Prova på gratis 140122

Kursstart: 140129 12 gånger 1400 kr

------

Torsdag 11.00-12.15 Senior öppen grupp N

Den här nybörjargruppen är en lugn form av yoga, för dig som är lite äldre eller behöver ta det lite lugnare. Kan utövas både på golvet eller sittandes på en stol. Du som inte längre arbetar och är pensionär på heltid, erbjuds pensionärsrabatt.

Prova på gratis: 140123

Kursstart: 140130 12 gånger ordinarie pris 1400 kr med pensionärsrabatt 960 kr

------

Torsdag 16.30-17.45 MediYoga/Medicinsk Yoga F öppen grupp

Den här gruppen är i första hand en fortsättnings grupp. Nybörjare är välkomna med vetskap om att så mycket grundläggande, inte gås igenom. Tema för kursen väljs senare.

Prova på gratis: 140123

Kursstart: 140130 12 gånger 1400 kr

------

Torsdag 18.30-19.45 MediYoga/Medicinsk Yoga N/F öppen grupp

Den här terminen kör vi inget speciellt tema utan passen väljs utifrån gruppens behov. Terminen börjar med grundläggande pass som fokuserar på andningen, vi går sedan vidare med andra pass och meditationer, som tillgodoser både dig som är ny och dig som har tränat tidigare.

Prova på gratis: 140123

Kursstart: 140130 12 gånger 1400 kr

------

N= Nybörjargrupp

F= Fortsättningsgrupp

N/F= Nybörjar/Fortsättningsgrupp

ÖPPEN GRUPP= Det går att ta igen tid eller skifta pass i öppna grupper

SLUTEN GRUPP= Det går inte att ta igen tid i slutna grupper, då det är viktigt att det alltid är samma personer som kommer, vecka efter vecka. Att en grupp är sluten kan även bero på att ett företag har köpt tjänsten för sin personal.

 

Drop-in pass130 kr för MediYoga och Kundalini. 150 kr för Holistiska yogapass

Du som vill träna två gånger i veckan och anmäler dig till två terminskurser, får 200 kr rabatt totalt.

Möjlighet till delbetalning finns, hör av dig om så önskas, meddela det i så fall med din anmälan.

Om du vill betala med Friskvårdscheck eller Friskvårdskupong tar du med dig dem vid första tillfället.

Pensionärsrabatt ges till dig som är pensionär på heltid och går i senioryogan på tisdagar och torsdagar 11.00

Det finns alltid möjlighet i mån av plats att ta igen missad tid i öppna grupper, under förutsättning att det sker innan din kurs slutar för terminen. Du som ex. jobbar skift och inte kan gå en bestämt dag i veckan, kan anmäla dig till en kurs och sedan skifta dagar och tider.

Lokal: Alla grupper hålls på Maroja Yogacenter Skolgatan 12 Lindesberg.

Allt du behöver finns på plats yogamattor, meditations-kuddar och filtar. Det enda du behöver ta med dig är en vattenflaska med lock. Kom i mjuka kläder utan att ha ätit för stor måltid ett par timmar innan. Tänk gärna på våra allergiker och allas trevnad: använd inte parfym och andra starkt doftande produkter, rök inte precis innan passet.

 

Varmt Välkommen in i yogans fantastiska värld!