Mån 16.30-17.45 Medicinsk yoga/Yinyoga

 

Vi börjar terminen med att gå igenom det grundläggande så alla oavsett yogisk erfarenhet kan vara med. 

Sen fortsätter terminen med helt nya pass och meditationer, samt en del som vi har gjort tidigare. Vi kommer även att göra yinyoga ibland. Passen välj utifrån sammansättningen på gruppen.

Kursens början och slut: 30/1 - 15/5 13 gånger 1960 kr

  

Tis 11.15-12.30 Medicinskyoga Senior

Är en lugn variant av yoga för dig som är lite äldre eller behöver ta det lite lugnare. Kan utövas både på golvet eller sittandes på en stol. Gruppen är blandad med både nybörjare och fortsättare och riktar sig inte bara till seniorer, utan alla är välkomna oavsett ålder. Vi börjar terminen med grundläggande pass och fortsätter sedan med andra pass och meditationer som tillgodoser både dig som tränat ett tag och dig som är ny. Du som inte längre arbetar och är pensionär på heltid erbjuds pensionärsrabatt.

Kursens början och slut: 31/1 - 16/5 13 gånger ordinarie pris 1960 kr med pensionärsrabatt 1420 kr

Tis 16.30-17.45 Yinyoga

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi använder ofta bolster, kuddar och olika stöd. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

Kursens början och slut: 31/1 - 16/5 13 gånger 1960 kr

Tis18.45 - 20.00 Kundaliniyoga/Yinyoga

I den här gruppen gör vi lite mer fysiska pass än i de andra grupperna, men allt kan anpassas så alla kan vara med. Vi följer inte längre konceptet av regelrätt kundaliniyoga, utan manualerna och de färdiga passen används numera mest som inspiration. Passen guidas intuitivt och följer flödet i gruppdynamiken. En del pass är lugna och andra är mer fysiska. Passen har olika innehåll och riktning och varvas med celectial communication, sång och andningsmeditationer. Vi kommer även varva med några yinyogapass den här terminen.

Kursens början och slut: 31/1 - 16/5 13 gånger 1960 kr

Ons 10.00-12.00 HoliYoga sluten grupp

Den här gruppen riktar sig främst till dig med smärta i kropp och själ, såsom fibromyalgi, utmattningssyndrom, depression, migrän, whiplash, stress etc. Men du behöver inte vara sjuk för att delta i HY, utan alla kan ha glädje av denna lugna läkande yogaform. Gruppen är sluten eftersom det är viktigt att det är samma personer som kommer från gång till gång, då vi ofta delar med oss av våra liv och det som händer med oss när vi tränar yoga. Om du är intresserad av att delta, behöver du först skriva några rader och berätta lite om dig själv och din bakgrund. Du kanske har några speciella behov eller diagnoser som kan vara bra att känna till. 

Kursens början och slut: 1/2 - 16/5 13 gånger 2400 kr 

  

Ons 17.00-18.15 MixYoga

Mixyoga är en härlig blandning av olika yogaformer. Vi varvar Kundaliniyoga, Medicinskyoga, HoliYoga, Yoga Nidra, Yinyoga mm. Passar alla oavsett tidigare yogisk erfarenhet.

Kursens början och slut: 1/2 - 17/5  13gånger 1960 kr 

 

Uppehåll för yogaresa till Bali  v. 16, 17, 18 17/4 - 4/5

Sluten grupp: Det går inte att ta igen tid i slutna grupper, då det i dessa grupper är viktigt att samma personer kommer från gång till gång.

Dropin-pass:170 kr

Nytt för denna termin!

Ta med dig en ny deltagare så får ni båda 200 kr rabatt på terminsavgiften. Men ny deltagare menas någon som inte varit på yogan tidigare, eller som inte deltagit sedan våren 2020. Gäller ej för pensionärerna då de redan har rabatterat pris.

Det går bra att dela upp betalningen på fler gånger, bara du meddelar mig innan och är noga med att skriva fakturanummer och namn när du betalar! Om du väljer att dela upp betalningen så är terminsavgiften bindande och skall betalas även om du av någon anledning väljer att hoppa av.

Om du vill betala med Epassi behöver du ladda ner appen på din telefon om betala via den.

Pensionärsrabatt i senioryogagruppen på tisdagar 11.15 ges till dig som är pensionär på heltid.

Det finns möjlighet, i mån av plats, att ta igen missade pass i alla öppna grupper. Du som jobbar skift eller inte kan gå en bestämd dag i veckan kan anmäla dig till en kurs och sen skifta dagar och tider.

Om du inte hunnit ta igen dina missade pass under terminens gång, kan du nu göra det längre fram, under förutsättning att du fortsätter att yoga som vanligt och betalar din terminsavgift.

Lokal: Alla grupper hålls på Maroja Yogacenter Skolgatan 12, 711 30 Lindesberg

Allt du behöver finns på plats, yogamattor, meditationskuddar, stolar och filtar. Det enda du kan behöva ta med är en vattenflaska med lock. Kom i mjuka kläder utan att ha ätit för stor måltid innan. Tänk på våra allergiker och allas trevnad: Använd inte parfym och andra starkt doftande produkter och rök inte precis innan passet!

 

Varmt välkommen i yogans fantastiska värld!