VÅREN 2018

 

 

Tis 11.00-12.15 Senioryoga n/f öppen grupp

Är en lugn variant av MediYoga/Medicinsk Yoga för dig som är lite äldre eller behöver ta det lite lugnare. Kan utövas både på golvet eller sittandes på en stol. Gruppen är blandad med både nybörjare och fortsättare och riktar sig inte bara till seniorer, utan alla är välkomna oavsett ålder. Vi börjar terminen med grundläggande pass och fortsätter sedan med andra pass och meditationer som tillgodoser både dig som tränat ett tag och dig som är ny. Du som inte längre arbetar och är pensionär på heltid erbjuds pensionärsrabatt.

Prova-gratis tisdag: 23/1

Kursens början och slut: 30/1 - 29/5, 14 gånger ordinariepris 1650 kr med pensionärsrabatt 1120 kr

 

 

Tis18.30-20.00 Kundalini f öppen grupp

Detta är i första hand tänkt som en fortsättningsgrupp, men nybörjare kan också vara med men då med vetskap om att det grundläggande inte gås igenom. En del pass är lugna och andra är mer fysiskt och uthållighets krävande. Passen har olika innehåll och riktning som varvas med celectial communication, sång och andningsmeditationer.

Prova-gratis:  Tis 23/1

Kursens början och slut: 30/1 - 29/5, 14 gånger 1650 kr

 

 

Ons 10.00-12.00 HoliYoga sluten grupp n/f 

HoliYoga är fd. Holistisk Yoga enligt Ulrica Gulz.

Den här gruppen riktar sig främst till dig med smärta i kropp och själ, såsom fibromyalgi, utmattningssyndrom, depression, migrän, whiplash, stress etc. Men du behöver inte vara sjuk för att delta i HY, utan alla kan ha glädje av denna lugna läkande yogaform. Gruppen är sluten eftersom det är viktigt att det är samma personer som kommer från gång till gång, då vi ofta delar med oss av våra liv och det som händer med oss när vi tränar yoga. Om du är intresserad av att delta, behöver du först skriva några rader och berätta lite om dig själv och din bakgrund. Du kanske har några speciella behov eller diagnoser som kan vara bra att känna till. Efter prova-på-passet bokar vi ev. in ett kort kostnadsfritt samtal, där vi pratar om den här gruppen är det bästa alternativet för dig.

Prova-gratis: Ons 24/1

Kursens början och slut: 31/1 - 23/5, 14 gånger 2100 kr

 

 

Ons 17.00-18.30 MixYoga n/f öppen grupp

Mixyoga är en härlig blandning av olika yogaformer. Vi varvar Kundaliniyoga, MediYoga, HoliYoga, HoliYoga Hormon, Yoga Nidra mm. Passar alla oavsett tidigare yogisk erfarenhet.

Prova-gratis: 24/1

Kursens början och slut: 31/1 - 23/5, 14 gånger 1650 kr

 

 

Tors 11.00-12.15 MediYoga Senior n/f öppen grupp

Är en lugn variant av MediYoga för dig som är lite äldre eller behöver ta det lite lugnare. Kan utövas både på golvet eller sittandes på en stol. Gruppen är blandad med både nybörjare och fortsättare och riktar sig inte bara till seniorer, utan alla är välkomna oavsett ålder. Vi börjar terminen med grundläggande pass och fortsätter sedan med andra pass och meditationer som tillgodoser både dig som tränat ett tag och dig som är ny. Du som inte längre arbetar och är pensionär på heltid erbjuds pensionärsrabatt.

Prova-gratis Tors 25/1

Kursens början och slut: 1/2 - 31/5, 14 gånger ordinariepris 1650 kr, med pensionärsrabatt 1120 kr

 

 

Tors 16.30-17.45 MediYoga/Medicinskyoga n/f öppen grupp

Vi börjar terminen med att gå igenom lite grundläggande genom Startpaket 3, vi fortsätter sen med helt nya pass och meditationer samt en del ”gamla”. Den här terminen fokuserar vi på att skapa balans i chakrasystemet.

Prova-gratis: 25/1

Kursens början och slut: 1/2 - 31/5, 14 gånger 1650 kr

 

 

Tors 18.30-19.45 MediYoga n/f öppen grupp

Vi börjar terminen med att gå igenom lite grundläggande genom Startpaket 3, vi fortsätter sen med helt nya pass och meditationer samt en del ”gamla”. Den här terminen fokuserar vi på att skapa balans i chakrasystemet.

Prova-gratis: Tors 25/1

Kursens början och slut: 1/2 - 31/5, 14 gånger 1650 kr

 

 

Fre 09.00-11.00 HoliYoga n/f sluten grupp 

HoliYoga är fd. Holistisk Yoga enligt Ulrica Gulz.

Den här gruppen riktar sig främst till dig med smärta i kropp och själ, såsom fibromyalgi, utmattningssyndrom, depression, migrän, whiplash, stress etc. Men du behöver inte vara sjuk för att delta i HY, utan alla kan ha glädje av denna lugna läkande yogaform. Gruppen är sluten eftersom det är viktigt att det är samma personer som kommer från gång till gång, då vi ofta delar med oss av våra liv och det som händer med oss när vi tränar yoga. Om du är intresserad av att delta, behöver du först skriva några rader och berätta lite om dig själv och din bakgrund. Du kanske har några speciella behov eller diagnoser, som kan vara bra att känna till. Efter prova-på-passet bokar vi ev. in ett kort kostnadsfritt samtal, där vi pratar om den här gruppen är det bästa alternativet för dig.

Prova-gratis fredag 26/1

Kursens börja och slut: 2/2 - 1/6, 14 gånger 2100 kr

 

 

Gongbad

Gongen har en förmåga att ta en person till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna, där man kan uppleva en enhet med allt. Den hjälper dig på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden, som många gånger hindrar dig från att komma i kontakt med ditt inre. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, ibland kan djupt liggande spänningar och blockeringar släppa. Efter Gongbadet kan du känna dig vitaliserad i både kropp och sinne. Gongbad har inget med vatten att göra, utan betyder att du ligger ner, slappnar av och låter Gongens vibrationer skölja igenom dig och ditt energisystem. Vi börjar med att göra ett Yoga Nidra pass sk. vaken sömn.

Datum för vårens Gongbad kommer inom kort

250 kr 

 

 

Gongbad & Sound Journey med Mari och Rosa

Du vilar medans vi spelar akustiska instrument såsom gongar, klangskålar, trummor, monochord m.m. Du gör en resa i tonernas värld som skapas intuitivt. Ostrukturerat ljud kringgår det intellektuella, analytiska sidan av hjärnan, då kan den kreativa och intuitiva sidan få fritt spelrum. Både de fysiska, subtila fälten och det undermedvetna blir direkt påverkade. Själen blir då fri att resa!

Kostnad 350 kr inkl fika

 

Datum för våren kommer inom kort

 

 

 

 

Yogaretreat Finnåkers kursgård 2018

Sommar-retreat 29/6-1/7 2018

Vinter-retreat 16/11-18/11 2018

Finnåkers kursgård är belägen i en fantastisk vacker miljö mitt i skogen vid sjön med små porlande bäckar och vandringsstigar.

Vi gör lugn och läkande yoga som passar alla oavsett tidigare erfarenhet. De formerna vi använder under denna helg är HoliYoga, MediYoga och YinYoga varvat med olika meditationer.

Ge dig tid till återhämtning, påfyllning, för att i kärlek och närvaro möta dig själv.

Du kommer få uppleva de kraftfulla vibrationerna från olika instrument bla. Gongar, monochord, tibetanska sjungande skålar mm

Begränsat med platser så boka redan nu.

Kostnad för yogan 1850 kr. Boende 1130 – 1810 kr. Fler alternativ för boende finns. Yogalärare är Mari Jansson och Rosa Åkerman.

 

Uppehåll:

Sportlov v.8

Påsklov: Skärtorsdagen, långfredag och hela v.14

V. 19 är jag på yogaresa till Spanien och då är det igen yoga

Förtydligande: 27/3, 28/3 samt 1/5 är det yoga som vanligt, även fast det tidigare år har varit lov dessa dagar. Detta är för att det ska bli så bra kontinuitet i grupperna som möjligt trots mina yogaresor.

N=Nybörjargrupp

F= Fortsättningsgrupp

N/F Blandat med nybörjare och fortsättare

Öppen grupp: Det går att ta igen tid eller skifta pass i öppna grupper

Sluten grupp: Det går inte att ta igen tid i slutna grupper, då det i dessa grupper är viktigt att samma personer kommer från gång till gång.

Dropin-pass:150 KR 

Det går bra att dela upp betalningen på fler gånger, bara du meddelar mig innan och är noga med att skriva fakturanummer och namn när du betalar! Om du väljer att dela upp betalningen så är terminsavgiften bindande och skall betalas även om du av någon anledning väljer att hoppa av.

Om du vill betala med Friskvårdskupong, Min Friskvård, eller Actiway behöver du ta med legitimation och uppge ditt personnummer vid första tillfället vi ses.

Pensionärsrabatt i senioryogagrupperna på tisdagar och torsdagar 11.00 ges till dig som är pensionär på heltid.

Det finns möjlighet, i mån av plats, att ta igen missade pass i alla öppna grupper. Du som jobbar skift eller inte kan gå en bestämd dag i veckan kan anmäla dig till en kurs och sen skifta dagar och tider.

Nytt för i år: Om du inte hunnit ta igen dina missade pass under terminens gång, kan du nu göra det längre fram, under förutsättning att du fortsätter att yoga som vanligt och betalar din terminsavgift. 

Lokal: Alla grupper hålls på Maroja Yogacenter Skolgatan 12, 711 30 Lindesberg

Allt du behöver finns på plats, yogamattor, meditationskuddar, stolar och filtar. Det enda du kan behöva ta med är en vattenflaska med lock. Kom i mjuka kläder utan att ha ätit för stor måltid innan. Tänk på våra allergiker och allas trevnad: Använd inte parfym och andra starkt doftande produkter och rök inte precis innan passet!

 

Varmt välkommen i yogans fantastiska värld!